top of page

#4 España por favor!



"We hebben geboekt!"


Opnieuw een gewichtje van mijn schouders want het vraagt toch elk jaar wel iets van me om een zomervakantie vast te leggen die voldoet aan alle wensen van ons gezin:

  • zwemad

  • airco

  • aparte slaapkamer voor de kids

  • sportieve activiteiten voor groot en klein

  • minimum aan cultuur en geschiedenis

  • stadjes

  • zee

  • niet te druk maar ook niet té rustig

Twee zomers geleden verbleven wij in Benitachell - Costa Blanca.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik enkele jaren geleden niet zou staan springen hebben om naar een bestemming te gaan die ‘Costa Blanca’ heet. Ik dacht: torenhoge buildings, Benidorm (bastards), (te veel) Belgen,… Tot ik online een artikel las over de regio én kort nadien een prachtige vakantiewoning in Ibiza-stijl zag passeren in… Costa Blanca. Mijn nieuwsgierigheid was geprikkeld en terecht!


Ibiza-style.


Voor mij is Costa Blanca het tweede Ibiza. Nu ja, geen enkele bestemming is Ibiza, maar voor mij ligt het dicht in de buurt en dat is het ook, letterlijk. Bij mooi en open weer kan je Ibiza in de verte zien liggen. Dat opent perspectieven want met de ferry ben je op een dikke twee uur in Ibiza! Mijn man en ik delen de liefde voor Ibiza: de prachtige baaien, azuurblauwe water, mediteraanse sfeer, heerlijk om te hiken en de gezellige stadjes, strandbars en een vibe die ik niet kan verwoorden…Coming home? We vinden het er gewoonweg zalig! Echter zijn we geen fan van Ibiza in de zomervakantie, te druk en te duur. Dus gingen we voor de minder poshy version.



Costa Blanca is HOT!


Letterlijk en figuurlijk! We genoten er twee weken van zomerse temperaturen van om en bij de 38°C en ’s avonds een heerlijk briesje ter verkoeling. Naast gezellige kuststadjes zoals Javea, Altea, Denía, Moraira en nog heel wat andere kan je er ook de mooiste natuurwandelingen maken aan de kust én in het binnenland.


De regio kent heel wat mooi cala’s en platja's - kleine romantische en rustige baaien met een (keien)strand- vaak met hun eigen chiringuito (bar). Zo verbleven wij op 10 minuutjes van het prachtige Cala Moraig vanwaar er ook heel wat mooie uitgestippelde wandelroutes vertrokken. Ik deed er met mijn papa de Ruta dels Testos, een korte rotsachtige wandelingen die eindigt met een afdaling aan één van de mooiste stranden die ik ooit zag! (zie foto). We namen een plons in Fonts de l’Agar (zeer vroeg op de dag bezoeken!), en maakten we ook een wandeling in het prachtige natuurpark La Grandella. Gezien de hoge temperaturen stonden we in de ochtend geregeld vroeg op (samen met de zon) en gingen we op wandel om nadien te genieten van een siesta of het zwembad in ons vakantiehuis. In de late namiddag of ’s avonds trokken we onze mooiste zomerkleedjes aan en gingen we dansen en aperitieven in La Siesta, La Bambula of een andere gezellige bar/restaurant. Kwestie onszelf te belonen na een heftige ochend-inspanning, het blijft vakantie 😉 Oh ja, onderaan bezorg ik je een lijstje met onze favoriete bars en restaurants on the spot.


Thuis op vakantie.


Persoonlijk geef ik de voorkeur aan een verblijf in een vakantiewoning in de zomermaanden. Dat heeft wel zijn redenen: met een viervoeter en twee kids is dat praktischer, en om voor overprikkeling tegen te gaan is het altijd leuk om vanuit de drukte even te kunnen landen. Daarnaast is het ook gemakkelijker om te kunnen letten op wat we eten (geen eat sleep repeat voor ons op vakantie) én om mijn morning salutations (yoga) met voldoende ademruimte te kunnen doen ipv op een klein hotelterras of IN de hotelkamer.


Bovendien zijn we echte Spanje lovers en vinden we het fijn om ons te begeven en te leven tussen de locals, ookal zijn er heel wat Belgen in de regio. Wij verbleven toen in Casa Lowis, een schitterende vakantievilla gelegen in Benitachell op de Cumbre del Sol, een residentiële wijk waar mening BV’s ook hun eigen zomerstekje hebben, niet dat dit een voorwaarde was.


Volgende zomer (omdat Casa Lowis jammer genoeg reeds volzet was) opteerden we voor een vakantiewoning in Benissa, die we reserveerde via MiCazu. Micazu is een zeer gebruiksvriendelijke Nederlandse website/platform waar je rechtstreeks met de eigenaars in contact gebracht wordt. Je vindt er een groot aanbod aan vakantiewoningen van klein tot groot, luxueus tot compact, met of zonder zwembad, van luxe villa’s, over appartementen tot traditionele finca’s,… De keuze is groot én niet alleen voor Spanje.


Beter vroeg dan laat.


Is het moto wanneer je een vakantiewoning wil boeken. Het is geen overdreven luxe om al eind augustus – begin september uit te kijken naar een vakantiewoning voor het volgende jaar. Het aanbod is dan nog groot en de prijzen dus lager, want de mooiste en meest betaalbare woningen zijn vaak dan nog beschikbaar. Wij tellen dus al af naar zomer 2024 voor opnieuw een vakantie in Costa Blanca, we hebben al heel wat op onze agenda staan zoals een bezoek aan Alicante, de nieuwe bar LuLu ontdekken, een wandeling van de Paseo Ecológico de Benissa én een zeiltrip met mijn hubby aan het roer, ¡Arriba!


Tip!

Wanneer je vroeg boekt, vergeet dan zeker geen annulatieverzekering af te sluiten, beter voorkomen dan genezen. Wij opteerden voor een jaarpolis No Go via Europe Assistance (+/- 175EUR per jaar) daar deze een stuk goedkoper is dan een tijdelijke verzekering, zeker wanneer je meerdere keren per jaar op vakantie gaat.


Besos, WW



15 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page